Dagelijks leven

Dagelijks leven.

Het dagelijks leven zit vol met ups and downs. Jantje lacht! Jantje huilt! Je ontdekt. Herontdekt. Krijgt nieuwe inzichten en je blijft bijschaven totdat je het idee hebt dat het ergens op begint te lijken. Totdat het leven weer een zodanige wending neemt en je het gevoel hebt weer helemaal opnieuw te moeten beginnen. Zo denk je het allemaal te weten en zo sta je weer bij af. Ik kan één ding met zekerheid zeggen en dat is dat ik vind dat ik mij er kranig doorheen weet te slaan! Vallen en opstaan is één ding. Vallen en op de grond blijven liggen is geen optie. Maar het wiel om de zoveel tijd opnieuw uitvinden is vreselijk vermoeiend.

Hoe meer ik met mijn blog bezig ben, hoe meer ik erachter kom dat mijn Niche gewoon het leven is. Niet alleen het leven maar ook geloven. Geloven in onze schepper en dat het goed komt. Ook al gaat het soms goed fout en heb je niet overal controle over. Ik heb geen spectaculair of bijzonder spannend leven maar haal mijn geluk uit kleine dingen. Gesprekken met mensen met bijzondere of bizarre ervaringen of mensen die een deel van hun dagelijks leven met mij delen. Het klinkt voor een ander misschien raar, maar als iemand zijn hart lucht, in de 5 minuten dat hij of zij een nieuwe afspraak maakt voor een tandarts bezoek aan de balie, dat doet mij wat. Dat betekend dat ik veilig genoeg aanvoel om iets privés mee te delen. Iedereen is anders maar iedereen maakt dingen mee die het leven minder makkelijk maken en een hart onder de riem doet dan wonderen.

Soms heb je van die dagen dat je je bed uitkomt en denkt; nou daar gaan we weer! Geen motivatie, geen zin om te werken of om ook maar een positieve bijdrage te leveren aan de dag. I’ts just one of them days! En dan kom je in aanraking met mensen die kleur geven aan je dag. Ik leer elke dag weer dat het niet gaat om dat je het allemaal voor elkaar hebt om een ander te kunnen helpen. Ik ben verre van perfect. En toch kan ik een lach toveren op iemands gezicht, luisteren naar iemands problemen en zo goed mogelijk advies te geven of helpen een probleem op te lossen. Dat maakt mijn leven mooi. Je kunnen focussen op een ander terwijl je een off day hebt. Dat geeft je weer perspectief. En dan heb je een dag waarop je denkt:

Sun is shining, the weather is sweet, yeah
Make you wanna move your dancing feet now
To the rescue, here I am

Bob marley

Nooit eerder bij deze lyrics stil gestaan maar het gaat als je het mij vraagt om dankbaarheid. En ja, soms heb ik zo een dag. Begint mijn dag met sun is shining. Tot dat iemand anders met een off day besluit dat jouw dag er ook zo uit mag zien. Wake up happy, go to sleep crappy. Maar als je weet dat het leven onvoorspelbaar is maar de volgende dag weer nieuw, zou je ook gewoon happy naar bed moeten gaan. protect your energy. Gewoon die afstandsbediening onklaar maken en dat gedruk op die knopjes onmogelijk maken.

here i am
Want you to know just if you can
(Tuesday evening) where i stand
(Wednesday morning)
Tell myself a new day is rising
(Thursday evening) get on the rise
A new day is dawning
(Friday morning) here i am
(Saturday evening) want you to know just
Want you to know just where i stand

Bob Marley

We’ll lift our heads and give Jah praises. We’ll lift our heads and give Jah praises, yeah. Want als je bedenkt dat elke dag een cadeautje is en niet iedereen zijn ogen opent in de morgen, dan is een “dank U wel” het minste dat je kunt uiten. Stel je voor dat je er de volgende dag zomaar niet meer zou zijn…… zou je dan niet de dagelijkse beslommeringen verkiezen boven dat idee?

Op de bovenstaande foto sta ik voor mijn doorsnee woning (met plat dak, dat killing is in de zomer) Mijn nikes waarvan de veters betere dagen hebben gekend. Mijn fiets die mij brengt waar ik wezen moet maar absoluut een apk kan gebruiken. Maar weet je….. Drie jaar voor deze foto had ik geen huis en woonde ik bij mijn mams. Mijn gezin was verdeeld en mijn jongste kon niet spelen met schoolvriendjes want mijn moeder woont in een andere stad. Geloof mij, hardship brings gratefulness!

Ik heb een goede vriendin die ook single mama is en af toe gebukt gaat onder alles wat zij allemaal voor haar kiezen krijgt. Maar zij laat zich er niet onder krijgen. Als het haar een beetje teveel wordt stapt zij op haar fiets of gaat een stuk wandelen met haar kinderen. En uitgerekend zij is een van de meest positieve personen die ik ken. Wij hebben elkaar nodig! Als de een het even niet meer weet kan de ander nieuwe inzichten geven of een luisterend oor bieden. Het dagelijks leven is meer dan alleen je bed uitkomen, werken, trainen, huishouden, boodschappen en sociale contacten. Wat jou vandaag de bodem onder de voeten vandaan trapt, helpt een ander om dit te voorkomen of er doorheen te worstelen. Wetende dat het jou ook gelukt is om te overwinnen Een licht zijn voor een ander in zijn dagelijks leven kan heel simpel zijn.

En niemand die een kaars ontsteekt, bedekt dezelve met een vat, of zet ze onder een bed, maar zet ze op een kandelaar, opdat degenen, die inkomen, het licht zien mogen.

Lukas 11:33

Shine your light! Je hoeft niet altijd te begrijpen wat een ander beweegt. Heb gewoon sympathie genoeg om iemand op te rapen of te bemoedigen. Love, peace and understanding! Klinkt zoetsappig, ik weet het. Maar klinkt altijd nog beter dan judge, jurer and exacuter! En vergeet niet dat wat een ander z’n daily life vandaag is, morgen het jouwe kan zijn. Ik moet nu meteen denken aan een vers uit de bijbel dat gaat over een splinter uit iemands oog willen halen terwijl je een balk in het jouwe hebt. Maar dat is voor een andere dag.

Groetjes Chantel