Eigenlijk Chantel Health and Fitness

Health and Fitness

Wat is Health and Fitness voor jou? Voor mij was het een lange tijd een beetje trainen, zo nu en dan gezond eten. Maar echt fit en gezond was ik niet. Ik rookte en dronk regelmatig een wijntje. Eerlijk gezegd, deed ik net genoeg om redelijk in shape te blijven, zonder mijn grenzen te verkennen. Dit is eigenlijk ook zo als het gaat om mijn geestelijke gezondheid en gezonde voeding. Niet consequent genoeg om in die vibe te blijven. Als ik ook maar een kleine tegenslag ondervindt sprint ik weer naar mijn comfortzone.

zo ben ik bijvoorbeeld al tig keer gestopt en begonnen met roken. De laatste keer stoppen was een gruwel. Ik heb het een half jaar vol gehouden maar het was duidelijk dat mijn lichaam aanzienlijk is veranderd. Ik kwam in sneltrein tempo 6 kilo aan, hield vocht vast en voelde mij lichamelijk een wrak. De gedachte dat dit ook niet gezond kon zijn gebruikte ik als een excuus om weer te gaan roken. Als in een omgekeerde wereld ging ik toen ook weer sporten en ik viel langzaam maar zeker weer af. Ook het gezond eten ging mij een stuk beter af.

Volgens mij zit ik midden in de overgang en ik kan mij daar maar moeilijk aan overgeven. Ik bedoel, kom op! Ik heb voor het eerst in mijn leven kwabben op mijn rug!

Ik weeg momenteel 63 kilo. Netjes rond mijn streefgewicht. Maar het is duidelijk dat mijn hormonen een geheel eigen leven leiden. Rond deze leeftijd, in deze situatie, heb je geen zwemvest nodig. Ik had nooit verwacht dat ik van een 8 pack naar overtollige huid zou gaan en vandaar uit naar een one pack. Volgens mij zit ik midden in de overgang en kan mij daar maar moeilijk aan overgeven. Ik bedoel, kom op! Ik heb voor het eerst in mijn leven kwabben op mijn rug! Gelukkig is er niet zo iets als plaatselijk afvallen. Want als ik kijk naar de oefeningen voor lovehandles…….. daar wordt ik al moe van.

En dan nog zo iets! Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die zeker niet samenwerken met mijn lichaam. Brood, vlees, suiker, rijst, aardappelen en zuivel. What is going on? Kaas was werkelijk mijn go to food. Ik voel me verraden! Het is tijd om mijn levensstijl te veranderen. Dat ik het sporten weer op moet pakken is een No Brainer. En dat mijn lichaam in betere staat verkeert zonder de genoemde voedingsmiddelen heb ik aan den lijve ondervonden. Geen opgeblazen buik en meer energie en beter slapen. Met uitspraken als “je hebt 3 kinderen gebaard” kan ik niet veel. Mijn buurvrouw heeft ook 3 kinderen en gebaard en is geen kwabje rijker. Ik hoef geen fitness model te worden maar wil graag de beste versie zijn van mijzelf.

Ik heb al veel apps geprobeerd om mijn resultaten bij te houden. Blijk je met de Samsung Health app alle kanten op te kunnen. Het enige nadeel is dat je je mobiel constant bij je moet hebben om je stappen bij te houden.

Het wordt dus tijd voor een plan. A plan that I can stick to! Ik ben gauw geneigd om te snel en te veel te willen. Dat houdt ik uiteindelijk niet vol. Beginnen met kleine stapjes dat is waar ik mij nu op moet focussen. Het toevoegen van meer fruit en groente moet niet zo moeilijk zijn. Mij er toe zetten om een workout te beginnen gaat wat meer moeite kosten. Het is op het moment 30 graden en ben al blij als ik een nacht goed slaap. Of als ik het huis aan kant heb. Misschien motiveert het als ik Insta fitness models ga volgen en hun “what I eat in a day” video’s bekijk. Ik laat weten hoe het gaat.

Groetjes Chantel