Het normale leven is weer begonnen. Daaag zomervakantie!
life

Het normale leven is weer begonnen. Daaag zomervakantie!

De kop is er af. De eerste week na de zomervakantie is alweer om, de hitte is afgenomen en het ochtendritueel is weer even wennen. De wekker gaat om half zeven en ik verlang naar een biologische klok gezet op 6 uur in de ochtend. Het maakt niet uit met wat voor geluid je wakker wordt want ik blijf dat alarm een traumatische ervaring vinden. Ik denk dat dit voor Elijah betekend dat hij mijn stem liever ook niet hoort om 7 uur, hoe lief ik hem ook wakker maak. Ook mijn kind is gek op slapen. Gisteren ochtend riep hij nog uitgelaten dat de tijd zo lekker snel gaat en het morgen alweer de laatste dag van de schoolweek was. Vanochtend mompelde hij slaperig dat hij vandaag niet naar school wilde. Het normale leven is weer begonnen. Daaag zomervakantie!

Wij zijn allebei niet vooruit te branden maar bewegen ons in slowmotion van de trap af. Beneden pakt Elijah meteen een deken onder de bank vandaan en gaat op de bank verder slapen. Ik maak zijn yoghurt met banaan en een kop thee en begin aan zijn lunch. Langzaam begint ons motortje te draaien en gaan we van slowmotion in de eerste versnelling. Na het eten stapt hij onder de douche en is klaarwakker. Tot ergernis van zijn broer die nog op één oor ligt, want de beats, het rappen en de oerkreten zijn door de hele wijk te horen. Ik schud mijn hoofd en moet lachen. Heerlijk zo een vrolijk kind! Ma! Ma! Zeg tegen het kind dat hij zijn mond moet houden! Ik krijg de slappe lach en denk, nog een kwartier en dan is hij alweer de deur uit. Lekker laten gaan!

Het eerste schoolvriendje is al aan de deur en samen halen zij schoolvriend nummer 3 op. Ik maak snel het huis aan kant en hang een was op. En dan is het ook voor mij tijd om de deur uit te gaan. Ik stap op mijn fiets en gelukkig is het lekker koel buiten. Het is ook niet zo gek dat we allebei moe zijn. Ik ben begonnen als huishoudelijk ondersteuner en fiets van hot naar her om cliënten te helpen. Vervolgens draait het 4 dagen in de week om voetbal. Het is pittig maar ik krijg in elk geval voldoende beweging.

Google maps stuurt mij weer het bos in! Ik snap er werkelijk niets van. Als je op het schelpenpaadje fietst in plaats van het fietspad er pal naast, wordt je gelijk een kilometer omgeleid. Note to self: Wordt alsjeblieft geen fietskoerier!

Na de laatste cliënt fiets ik in het zonnetje terug naar huis en denk ik na over mijn dag. Op zich geen slechte dag afgezien van een vervelend telefoontje. Pff, deze week komt met een boel uitdaging. Maar aangezien ik aan het meeste niets kan doen laat ik het allemaal maar los. De werkdag mag dan afgelopen zijn maar ik moet nog boodschappen doen en koken. Wat gaan we vandaag nu weer eten?

Tegen de tijd dat wij zitten te eten is het alweer half 8. Tijdens het boodschappen doen kwam ik een oud collega tegen. Dat is lang geleden! Half uur om en ik heb de binnenkant van de Appie nog niet gezien. Op weg naar de mandjes snijdt ik een man met boodschappenkar af. Ik was nog met mijn hoofd bij het gesprek. Sorry meneer! Ik schenk hem een allerliefst glimlachje en hij begint vrolijk een gesprek. 5 minuten om. Mijn benen voelen zwaar en ik heb een mandje zonder trekhandel. Na 20 minuten weet ik wat ik moet eten, heb ik al mijn boodschappen afgerekend en een lamme arm.

Nigel zet jij Love Island vast op? Het is de laatste week voor de Islanders dan moeten we weer wat anders bedenken om te kijken. De bloemkool, gebakken aardappels en braadworst laten me bijna zingen. Niet de meest gezonde maaltijd maar ik had er behoefte aan. Daarna heerlijk uitbuiken op de bank. Na Love Island kom ik van de bank af. De afwas komt morgen wel. Ergens knaagt het want het liefst kom ik morgenochtend beneden in een schone keuken. Ik denk nog even aan mijn ADD en de strijd die ik hiermee ben aangegaan. Oke, dit is uitstelgedrag! https://www.eigenlijkchantel.com/life/ik-heb-add-en-alles-valt-op-zijn-plek/ Maar dan kan ik nog wel 10 klussen bedenken die nog moeten gebeuren. Genoeg is genoeg!

Ik koppel mijn telefoon aan de box en selecteer een Lofi chill beats op You tube. Om de tien minuten reclame. Lekker chill, Lofi!!

Het is vijf over twaalf. Time to call it a day. Gelukkig is het weekend lekker uitsla………… om kwart voor 7 op! Elijah heeft morgen zijn eerste wedstrijd met zijn nieuwe team. Ook de zomerstop zit er weer op. Het normale leven is weer begonnen. Daaag zomervakantie!

Welterusten!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.