Ik heb ADD en alles valt op z'n plek
life

Ik heb ADD en alles valt op zijn plek.

Stel je voor dat je er op je 47ste achter komt dat je waarschijnlijk ADD ( attention deficiency dissorder) hebt. Nou ja, waarschijnlijk… Ik weet het bijna 100% zeker. Alle kenmerken komen overeen. Wat een opluchting! Als je je altijd al anders hebt gevoeld en denkt dat je maar wat aan loopt te rommelen is het fijn om te weten dat er werkelijk iets aan de hand is . Geen twijfel mogelijk! Ik heb ADD en alles valt op zijn plek.

Ik ben echt anti hokjes plaatsen en labelen. maar als je het hoogste aantal punten scoort in een test dan kun je er niet onderuit. En hoef daar geen professioneel onderzoek naar te laten doen. Het is niet zo dat ik denk Joepie ik heb het. Ik had het liever niet gehad maar het geeft in een klap heel veel inzicht En dat is het geen waar ik blij om ben. Eindelijk snap ik waarom onderstaande onderwerpen mij zo in de weg staan.

  • Mij niet kunnen focussen op die dingen die ik niet interessant vindt.
  • Van de hak op de tak aan taken beginnen en die niet kunnen volbrengen.
  • Geen lange termijn doelen kunnen stellen.
  • Door een breed interesse niet kunnen vast leggen aan 1 ding.
  • Moeilijk keuzes kunnen maken.
  • In een bubbel of in mijn hoofd leven.
  • Veel tijd nodig hebben voor mijzelf om op te laden.

Mijn zoon heeft wel een geroepen: Ma volgens mij heb ik ADHD! En dan antwoorde ik: als jij het hebt dan hebben wij het allebei. Het was meer in de vorm van een grap en we hebben er verder geen aandacht meer aan besteedt. Tot dat ik een gesprek had met een collega hierover en besloot een onlinetest te volgen. Bij ADHD komt een stukje hyperactiviteit kijken en dat heb ik niet. Heb absoluut geen moeite met uren op de bak chillen. En zo kwam ik bij ADD terecht. Nu ik weet waarom ik beweeg zoals ik doe, is de volgende stap op zoek gaan naar tools om hier mee om te gaan.

Nadat ik de test gedaan had ging ik op zoek naar meer informatie en vond een mooie blog van Margo Matse https://www.add-coaching.nl/leven-met-add/ Ik ben namelijk op zoek gegaan naar de reden van deze storende eigenschappen. En deze aandoeningen hebben niet speciaal een positieve lading. Maar in deze blog geeft zij de mooie kanten weer van mensen met ADD. En ik voelde me een beetje trots toen ik deze las. Want ook hier kan ik mij in vinden. Dus ga ik het benaderen vanuit een positief uitgangspunt.

In mijn praktijk leg ik vaak het belang uit van erkenning dat je brein anders werkt en daar je voordeel mee doen. Je bewust zijn van jouw obstakels is belangrijk, maar weten waartoe jij in staat bent met jouw ADD brein is nog belangrijker. Het resultaat van deze combinatie? Een positief zelfbeeld én een pro-actieve levenshouding.

Margo Matse

Je kunt op de website de online test doen. Dus als jij het vermoeden hebt ADD te hebben raadt ik het je zeker aan. En dit niet om jezelf een label op te plakken, maar om te leren om dit om te buigen naar het mooie en je focus te verleggen. Margo Matse geeft ook trainingen om met ADD om te gaan maar ook voor moeders met kinderen die hier mee kampen. Ik ben er van overtuigd dat iedereen voor iets speciaals is weggelegd en dan kun je niet allemaal het zelfde zijn. Ik denk dat ik het maar als mijn Super power ga zien. Waarom? Lees haar blog en zie hoe geweldig je eigenlijk wel niet bent!

Groetjes Chantel

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.