Leven zonder man. De gootsteen.
lifestyle

Leven zonder man. De gootsteen!

Als alleenstaande moeder leer je een hoop als het gaat om klussen in en om het huis. Ik ben er best trots op dat ik veel zelf kan maar de laatste tijd breekt het me een beetje op. Steeds vaker denk ik aan hoe fijn het zou zijn om een sterke schouder naast me te hebben staan. Het liefst vraag ik niet om hulp en ben vaak uren aan het Youtuben om de klus alleen al te begrijpen. En ja, wij vrouwen zijn ontwikkeld en geëmancipeerd maar van mij mag het wat minder! Lekker traditionele gender roles. Maar hoe en waar vind je  een leuke man? Tinder, denk ik. Nou nope! Kom op, mom-dad! Deel 1 van Leven zonder man. De gootsteen.

Vandaag eerst een filmpje gepakt met de boys. De nieuwe dispicable me. Ook deel 3 was weer de moeite waard. De nieuwe Kok Experience is een mooie aanwinst voor ons kleine stadje. Daarna nog even Boodschappen doen en gelijk koken. Vandaag pasta. Als ik zit uit te buiken op de bank wordt ik onrustig. Ik had me voorgenomen de badkamer te doen. Ik sta zuchtend op. Oke Chan, nog even beulen en dan lekker relaxen. Het was inmiddels al zeven uur. Waarschijnlijk was het na het soppen relax naar mijn bed.

Boven aangekomen zakt de moed me in de schoenen. Eerst maar even kijken naar de gootsteen. Er komt me toch een putlucht uit de afvoeren. Ik dacht eigenlijk dat het door de extreme hitte kwam maar iets zegt mij om de zwanenhals van de gootsteen los te halen. Eerst probeer ik met een pincet haren uit  het afvoerputje te vissen. Het lijkt mee te vallen. Te vroeg gejuicht want het spoelt niet goed door. Mouwen opstropen dan maar!

Ik zie op Instagram vaak accounts voorbij komen van vrouwen die het hele huis renoveren. De resultaten mogen er zijn. En dat gereedschap! Ik kan uren rondlopen in bouwmarkten en er is genoeg gereedschap dat ik zou willen aanschaffen. Lekker creatief bezig zijn! Dat is toch anders dan iets moeten repareren.

Chantel

Ik heb werkelijk alles losgehaald. De schroef van het putje losgedraaid en het gevaarte uit de muur getrokken. Party time! Een bagger dat eruit kwam! Ergens was het satisfying toen ik al die slijk weg boende. Het idee van hoe lang dit er wel niet in had gezeten schoof ik snel van me af. Een paar jaar geleden heb ik zelf de chiffon vervangen. Via de  woningbouwvereniging kon ik hier een afspraak voor maken. sifon zelf aanschaffen en voorrijkosten betalen. Voor een afgebroken sifon?! Niet dus, dan doe ik het zelf. Er kwam zelfs een zaag aan te pas en was zeker twee uur bezig, maar ik was trots op mijn werk.

Alles was schoon en ik keek naar de losse onderdelen. Het was inmiddels half 9 en de badkamervloer was bezaaid met ugh, oude tandenborstels (altijd handig om smalle plekjes mee te boenen) en schoonmaak spullen. Even puzzelen al snel zat alles weer op de juiste plek. Het gootsteen kasje heeft ook zijn beste tijd gehad, zag ik en ik besloot deze bij het grofvuil te zetten. Op mijn hurken maak ik met een sopje en een borstel de vloer schoen en trek het droog. Het was de bedoeling dat ik ook de douche zou schrobben… van de week, dacht ik.

Een sifon uitelkaar halen is niet zo heel spannend. Dit is iets waar veel vrouwen hun hand niet voor omdraaien. Maar na het ophangen van lampen, schilderen, boksbal bevestigen, in elkaar zetten van een trike, banden plakken, vlotters van de stortbak repareren en kraanrubbers vervangen naast je baan en het huishouden, is elke gesprongen stop, gesloopte deur, losse plint of losse deurkruk in je hand, bijna een reden om een verstandshuwelijk aangaan. Bijna!

chantel

Na alle puin opgeruimd te hebben is het alweer 21 uur. De vakantie is echt afgelopen en Elijah heeft morgen zijn eerste schooldag en ik herinner mij dat zijn mega bos krullend haar, al dagen geen kam heeft gezien Makkelijk zo een man-bun. Ik gooi twee kussens op de grond, pak een plantenspuit met water en een grote pot leave in conditioner. Eli is opgetogen. Echt niet! Mama heeft evil hands, zeggen alle drie mijn zoons. In mijn optiek doe ik het met beleid, maar mijn handen schijnen een eigen leven te leiden.

Elf uur! Kind moe, mama moe, haren fresh en glanzend en ik mag eindelijk naar bed. Ik knuffel mijn baby. (De jongste blijft voor altijd baby) kus zijn broer. Welterusten. Welterusten. Love you, slaap lekker. Love you too slaap lekker. Nog even snel naar de toilet en ik geniet van mijn schone wastafel met schone sifon. Niet dat je er wat van ziet maar het voelt ultra schoon. Met een voldaan gevoel ga ik naar bed. Ik heb niet lopen slacken! https://www.eigenlijkchantel.com/life/procrastinatie-ik-herken-het-maar-hoe-los-ik-het-op/ Geen spoortje uitstelgedrag! vandaag dan ; )

Welterusten!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.