About

Ze zeggen dat als je veertig + bent je weet wie je echt bent, je het allemaal voor elkaar hebt, je de meeste doelen hebben gerealiseerd en dat je je totaal niet meer druk maakt om wat anderen van je denken. Feitelijk zou je je dan alleen nog maar moeten focussen op zaken die een aanvulling zijn op je al bijna perfecte leventje.

Ik ben Chantal, 40 plusser, single momma van drie jongens en ik ben nog steeds het wiel aan het uitvinden.

Voor mij gaat deze theorie helaas niet op. Ik ben nog steeds zoekende op allerlei fronten. Ik kan bijvoorbeeld moeilijk keuzes maken, iets dat dodelijk vermoeiend is. En dan loop ik ook regelmatig vast. Dan wil ik van alles maar weet niet waar ik het zoeken moet. Het feit dat ik binnenkort 45 word zorgt voor de nodige paniek. Want voor mijn gevoel heb ik nog zo weinig tijd om het tij te doen keren.

Ik heb bewondering voor mensen die heel doelbewust leven. Plannen. To do lists maken. Ik ben net Roodkapje met een verslaving voor zijweggetjes en steegjes en een fobie voor rechte paden. Als ik alleen maar om het hoekje kijk is mijn interesse gewekt. Om er vervolgens achter te komen dat ik wel een hele grote D-tour heb gemaakt. Waar was ik ook alweer mee bezig voordat ik afdwaalde?

Gelukkig ben ik roodkapje niet. Want dan was oma allang en breed verteerd in het darmstelsel van de grote boze wolf. Het is gelukkig niet heel erg dramatisch. Ik moet vooral leren to stick to the plan.

Op deze leeftijd gaan de dingen heel anders dan voorheen. Daten lijkt wel een mijnenveld. Het vinden van een baan word een stuk ingewikkelder. De pubertijd van de kinderen hakt erin. Je lichaam doet niet meer wat je wilt en als je de gym staakt zie je het in elkaar zakken als een plumpudding. En daarbij komt ook nog eens dat je hoofd functioneert als een vergiet. Of ik nou wil of niet, die to do list moet er komen. Plannen is een must en er moeten knopen doorgehakt worden. En geloof me, dat zal niet van een leien dakje gaan.

Welkom op mijn blog. Ik ben Chantal en ik ben 40 plusser. Ik wil nog van alles. Ik moet alleen nog even uitzoeken hoe of wat. Deze blog is een begin. Het is 2020, binnen blijven en anderhalve meter afstand houden is het advies. Dan heb ik tijd zat om een plan te bedenken toch?

Groetjes Chantel